Бъдещо поколение граждански лидери
10/06/2024
Сподели:
Инициативата за изграждане на бъдещо поколение граждански лидери на Фондация „Работилница за гражданки инициативи“ (ФРГИ) спомогна развитието на ново поколение граждански лидери в България, развивайки знания и умения за ефективна работа в среда на свиващо се пространство за гражданското общество и ограничени ресурси.

 

Програмата беше осъществена чрез групови обучения, уебинари, онлайн консултации и продължаващо наставничество в хода на проекта. Развивайки силните аналитични умения за прилагане на нормативно-критичен подход при решаването на глобални проблеми на участниците, Инициативата допринесе за компенсирането на негативните тенденции на свиващо се гражданско общество и насърчи създаването на нов социален капитал.

 

 

Като резултат, бяха разработени планове за набиране на средства, базирани на мисията на всяка организация и с измеримо краткосрочно и дългосрочно въздействие. В следствие на обучения и упражнения свързани с развиване и подобряване на вътрешна и външна комуникация, участниците в Инициативата разработиха свои стратегически планове за комуникация с цел изграждане на коалиции с различни заинтересовани страни за постигане на застъпнически цели и обогатиха знанията си за ефективна вътрешна комуникация. Чрез тези интерактивни обучения и предоставените възможности за изграждане на организационен капацитет беше създадено едно пространство за овластяване на новите лидери от следващото поколение на гражданското общество в България.

Последвайте ни:
Фондът се управлява от: